Wij maken op deze website gebruik van cookies. Voor meer informatie... Privacyverklaring

Plaatjes, animaties en krabbels van en over de herfst 1


Menu Volgende bladzijde

atotz.net    Herfst 2    Herfst 3    Herfst 4    Herfst 5    Herfst 6    Herfst 7    Herfst 8   

plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad
plaatje van een bos in de herfstplaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een bladplaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een blad plaatje van een bladplaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren plaatje van herfstbladeren

Behalve bladeren vallen ook denappels, hazelnoten, kastanjes en eikels van de bomen en worden de bomen helemaal kaal.
Deze eikels worden gegeten door eekhoorns en vlaamse gaaien, vlaamse gaaien eten trouwens ook hazelnoten.
Tussen de schubben van denappels zitten de zaden die worden gegeten door muizen, spechten en eekhoorns.
Veel struiken en bomen hebben bessen en die worden in de herfst steeds meer gegeten door vogels, de lijsterbes wordt nu geplunderd door de lijster, maar zeker ook door merels.
Tamme kastanjes, een stuk kleiner dan gewone kastanjes en ze hebben een puntje, kun je poffen op de kachel en dan eten.
Behalve eikels, kastanjes, denappels en hazelnoten heb je natuurlijk paddestoelen in de herfst, hele mooie, maar pas op! vaak ook giftig.
Je kunt dus maar beter van die paddestoelen afblijven, maar kijken mag natuurlijk wel! en ze zijn prachtig... paddestoelen.
Die rode paddestoel met witte stippen is de vliegenzwam, mooi maar ook giftig.

plaatje van herfstbladeren

De herfst is het seizoen van de natuur, vogels, eekhoorns, muizen en nog veel meer soorten dieren leggen nu een voedselvoorraad aan voor de winter.
De herfst is het seizoen van de natuur, met een enorme hoeveelheid bladeren zet ze de mens flink aan het bladruimen, betoverd ze de mensen met mooie herfstkleuren, plaagt ze de mensen met harde wind en regen, ze dwingt de mens in huis te blijven door haar gure weer en door korter de zon te laten schijnen, in de herfst is de natuur de baas.

Ja, het wordt kouder in de herfst en het wordt bovendien steeds eerder donker en later licht.
Ook is het begin van de herfst de tijd dat veel fruit geoogst kunnen worden zoals pompoenen, meloenen, appels, peren, pruimen, kersen en druiven.


Op de volgende bladzijden willen we de bezoeker in herfstsfeer brengen met cliparts, bewegende plaatjes, animaties, krabbels en gifjes.
Mooi gekleurde bladeren, bossen en landschappen in herfstkleuren, paddestoelen, eikels, kastanjes, regen en wind, enz, enz, brrrrrr...


Kinderliedje

Zie je de kastanjes
Zie je de kastanjes aan de bomen
Zie je alle eikels op het mos
Nu is het herfst, de bladeren vallen
Nu is het herfst in ieder bos
plaatje van herfstbladeren

Er is een gezegde over de eikel
De eikel valt niet ver van de boom
En dat zegt men vaak als ze vinden dat een zoon iets doet zoals zijn vader of sprekend lijkt op zijn vader of bijvoorbeeld hetzelfde beroep kiest als zijn vader.
Emancipatie of niet... ik heb het nooit gehoord over een meisje dat lijkt op haar moeder of vader.

Als iemand een eikel genoemd wordt is dat niet bepaald een compliment, men bedoelt dan dat zo iemand dom is of vervelend.
Volgens mij geen officieel gezegde, maar wel grappig; Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn.

Uit een eikel groeit een machtige eik, dus dat is een enorm teken van levenskracht, een eikel is dus niet negatief.
Het puntje van het mannelijk geslachtsdeel noemt men ook eikel en dat zal de soort eikel zijn die men bedoelt als men iemand een eikel noemt.
plaatje van een blad


Menu Volgende bladzijde

Volgende bladzijde   

atotz.net    Herfst 2    Herfst 3    Herfst 4    Herfst 5    Herfst 6    Herfst 7    Herfst 8